בגרות בגיאוגרפיה - מבנה המבחן, נושאים, שקלול הציון ועוד
בגרויות » בגרות בגיאוגרפיה

בגרות בגיאוגרפיה

השאר פרטים ליצירת קשר עם נציג מטעם האתר אודות
בגרות בגיאוגרפיה, השירות הינו בחינם!
רשימת מכללות
סמן

סמנו מוסדות לימוד ומלאו פרטים בתחתית העמוד!

מיקום בארץ: סניפים ברחבי הארץ
מיקום בארץ: סניפים ברחבי הארץ
מיקום בארץ: חיפה
מיקום בארץ: רחובות
מיקום בארץ: תל אביב, ראשון לציון
מיקום בארץ: סניפים ברחבי הארץ
השאר פרטים ונציגי המוסדות שסימנת יצרו איתך קשר בהקדם

בגרות בגיאוגרפיה - כל המידע הרלוונטי

הבגרות בגיאוגרפיה הינה מקצוע בחירה לבגרות. משמע הדבר שבחינת הבגרות בגיאוגרפיה אינה נכללת בין מקצועות החובה, וניתן לקבל בגרות מלאה גם מבלי להבחן במבחן זה.

מבחן הבגרות בגיאוגרפיה מתקיים במתכונת של 3 יח"ל או במתכונת מוגברת של 5 יח"ל, העונה על הדרישה של חמש יח"ל במקצוע מוגבר. כמו כן, בגרות זאת בהיקף של 5 יחידות לימוד, מקנה לתלמיד בונוס של 20 נקודות לציון הסופי. אם נוסיף לכך את העובדה כי בגרות זאת, נחשבת בעיני התלמידים לבגרות קלה מאד ביחס לשאר המבחנים, נקבל מקצוע מצויין עבור התלמידים אשר רוצים להשלים או לשפר את ממוצע הבגרויות שלהם.

בגרות בגיאוגרפיה 

מבחן הבגרות בגיאוגרפיה, מתחלק מבחינת הידע הנדרש לשני חלקים. הראשון מביניהם "גיאוגרפיה פיזית", מתמקד בפן המדעי של תחום הגיאוגרפיה ומדעי כדור הארץ, עם דגש על מדעי הטבע והסביבה. בין הנושאים הנלמדים ניתן למצוא: אקלים, גיאולוגיה, גיאומורפולוגיה ואיכות הסביבה.

הפרק השני, "גאוגרפיה אנושית", מתקשר לתחום האנושי והחברתי בגיאוגרפיה. הדגש בחלק זה של המבחן, הוא על מדעי ההתנהגות ומדעי החברה, ובין הנושאים הנלמדים ניתן למצוא: תכנון עירוני, תהליכים לאומיים ותהליכים חברתיים.

 

מבנה הבחינה בגיאוגרפיה

מבחן הבגרות בגיאוגרפיה הינו מבחן בכתב, אשר מורכב משלושה חלקים (בהיקף של 5 יחידות לימוד).

חלק א' – 2 יח"ל

את הנושא של חלק זה, בוחר בית הספר מבין שלושת הנושאים המוצעים לו, והם: פיתוח ותכנון מרחבי או המרחב התרבותי (שניהם נושאים של הגאוגרפיה האנושית), אפשרות שלישית היא כדור הארץ והסביבה (גאוגרפיה פיזית).

חלק זה של המבחן כולל 12 שאלות, מתוכן נדרש התלמיד לענות על 4, בחלוקה הבאה:

 2 שאלות מתוך 7 המתמקדות בארץ ישראל, כאשר הניקוד המקסימלי עבור כל שאלה הוא 28 נקודות- סה"כ 56.

 2 שאלות מתוך 5 על המזרח התיכון, כאשר הניקוד המקסימלי עבור כל שאלה הוא 22 נקודות- סה"כ 44.

הזמן המוקצב לחלק זה של המבחן עומד על שעתיים, והוא מהווה 44% מהציון הסופי.

חלק ב' – 1 יח"ל

חלק ב של המבחן, נקרא באופן רשמי נתי"ב, אך הוא מוכר יותר בשם "אנסין" (Unseen). בחלק זה, נבחנת יכולתו של התלמיד לנתח ולהבין היבטים גאורפיים על חבל ארץ, אשר לא נלמד בכיתה, באמצעות אטלס.

בחלק זה של המבחן, על התלמיד לבחור ולענות על 4 מתוך 5 שאלות, כאשר הניקוד המקסימלי עבור כל שאלה הוא 25 נקודות, והזמן המוקצב לפרק הוא שעה וחצי. פרק זה מהווה 16% מהציון הסופי.

חלק ג' – 2 יח"ל

בחלק האחרון של המבחן, על התלמיד לענות על 4 מתוך 7 שאלות המתמקדות בישראל ובמזרח התיכון, כאשר הניקוד המקסימלי עבור כל שאלה עומד על 25 נקודות. הזמן המוקצב לחלק זה של המבחן הוא שעתיים, ומשקלו מהציון הסופי הוא 40%. 

מועדים וחומר עזר

מבחן הבגרות בגיאוגרפיה בהיקף של 5 יחידות לימוד, מתקיים במהלך הקיץ (מאי עד יולי).

כמו כן, ישנה אפשרות להבחן במבחן בהיקף של 3 יחידות לימוד, אשר מתקיים במהלך החורף.

חומר העזר המותר במבחן, הינו אחד מבין האטלסים הבאים: אטלס ישראל לאומי חדש משנת 2008 והלאה, אטלס כרטא משנת 1993 ואילך, והאטלס האוניברסיטאי החדש של ברבר.