פסיכומטרי, הרשמה לפסיכומטרי, רישום לפסיכומטרי
בגרויות » פסיכומטרי

פסיכומטרי

השאר פרטים ליצירת קשר עם נציג מטעם האתר אודות
פסיכומטרי, השירות הינו בחינם!
רשימת מכללות
סמן

סמנו מוסדות לימוד ומלאו פרטים בתחתית העמוד!

מיקום בארץ: סניפים ברחבי הארץ
מיקום בארץ: סניפים ברחבי הארץ
מיקום בארץ: חיפה
מיקום בארץ: תל אביב, ראשון לציון
מיקום בארץ: סניפים ברחבי הארץ
השאר פרטים ונציגי המוסדות שסימנת יצרו איתך קשר בהקדם

כל המידע על הרשמה לפסיכומטרי בישראל והשגת ניקוד גבוה. מתי כדאי לגשת ללימודי פסיכומטרי? האם כדאי לעשות פסיכומטרי כבר בתיכון? איך כדאי ללמוד לפסיכומטרי בצורה היעילה ביותר?

רישום לרוב האוניברסיטאות מצריך שקלול של ציוני הבגרות יחד עם ציוני הפסיכומטרי ולכן מי שמבקש ללמוד לתואר ראשון חייב לגשת לבחינה הפסיכומטרית. לא די לגשת לבחינה, יש להוציא ציון כמה שיותר גבוה במסגרת הבחינה כדי להבטיח קבלה ללימודים ספציפיים שמצריכים ציונים גבוהים. בדרך כלל בשלב הזה אנשים רבים מתלבטים היכן לבצע רישום לפסיכומטרי ובאיזה שיטה לבחור ללימודים, מאמר זה נועד לעשות סדר בנושא. 

מתי כדאי לגשת למבחן פסיכומטרי? 

רוב האנשים מבצעים רישום לפסיכומטרי אחרי הצבא, או אחרי הטיול שאחרי הצבא. עם זאת, ניתן לבצע את הרישום גם תוך כדי התיכון או אפילו דרך הצבא ויש לכך יתרונות וחסרונות. לימודי פסיכומטרי בתיכון חוסכים זמן יקר מאוחר יותר בלימודים לקראת הפסיכומטרי וככלל, כאשר נמצאים בלב הלימודים התיכוניים הראש מכוון ללימודים בלאו הכי. כמו כן, הקורסים עבור תלמידי תיכון נחשבים זולים יותר. עם זאת, יש להביא בחשבון שהקורסים בדרך כלל מתקיימים בחופשת הקיץ והלימודים עלולים לפגוע בציוני הבגרות. 

קורס פסיכומטרי בצבא יכול לכלול הנחות רבות ויש יתרונות לניצול תקופת הצבא ללימודים. עם זאת מדובר על קורסים מקוצרים וקל לפספס שיעורים רבים בשל חופשות שונות לאורך הלימודים. לכן, למרות הרעיון הישים, הוא לא תמיד מתאים לכולם. 

כיצד כדאי ללמוד לפסיכומטרי? 

הלימודים לפסיכומטרי, בין אם לבד באמצעות ערכות הכנה ובין אם בקורס פרונטלי, צריכים להיבחר על פי אורח החיים והמסוגלות של הלומד. אם מדובר על תלמיד או תלמידה עם מסוגלות למידה עצמית גבוהה, עם יכולת לשבת ברצינות ולבצע מטלות לימודים לאורך זמן, הרי שלימודים לבד יכולים להתאים. לרוב, ניתן לראות שאנשים בוחרים קורסים במסגרת כל שהיא שמחייבת אותם להגיע ללימודים ולהתייחס אליהם ברצינות.

מה לומדים בפסיכומטרי?

מבחן הפסיכומטרי מורכב מ-9 פרקים, הוא כולל מטלת כתיבה אחת של חצי שעה ולאחריה 8 פרקים בני 20 דקות בשאלות אמריקאיות. הבחינה אורכת כשלוש שעות ועשר דקות ללא הפסקה ולכן ההמלצה הנה ללמוד באופן דומה כדי להתרגל לשעות אלו. פרקי הבחינה עוסקים בתחומי חשיבה מילולית, אנגלית או חשיבה כמותית ובכל אחד מהם בוחנים נושאים שונים. בפרקי החשיבה המילולית בוחנים את העושר הלשוני, כישורי הבנה, יכולות לקרוא וכישורים לוגיים. בפרקי האנגלית בוחנים את השליטה בשפה האנגלית, היקף אוצר המילים ויכולות אקדמיות באנגלית. 

מה כדאי לדעת לפני שמבצעים רישום לפסיכומטרי?

הלימודים לפסיכומטרי גם עולים כסף וגם לוקחים זמן ולכן יש להיות במלוא הרצינות כאשר ניגשים אליהם. יש להשקיע זמן, מאמץ ואת כל הרצון הטוב בלימודים לתקופה זו כדי להבטיח ציונים גבוהים. ניתן לראות אנשים שמבצעים כמה קורסים לפסיכומטרי כדי לשפר ציונים כי הבינו שלא השקיעו את המאמצים המתאימים כדי להתקבל ללימודים שבהם הם מעוניינים. 

הרשמה לפסיכומטרי היא עניין של לא מה בכך,אנחנו באתר בחרנו לפרט לכם את כל המידע על הרשמה לפסיכומטרי ומה הקורס כולל.

הבחינה הפסיכומטרית היא בחינה הנערכת במדינת ישראל והמשמשת ככלי מיון לאוניברסיטאות השונות ונקראת בקיצור פסיכומטרי. הבחינה נערכת על ידי המרכז הארצי לבחינות ולהערכה, מיסודן של האוניברסיטאות בישראל. הדיעה הרווחת בקרב האוניברסיטאות היא שהבחינה יכולה לנבא את סיכויי ההצלחה של המועמדים בלימודיהם האקדמיים, וכי אדם שקיבל ציון גבוה בפסיכומטרי יקבל ציונים גבוהים גם בלימודיו.

הרשמה לפסיכומטרי קיים במגוון שפות, כדי לספק מענה לצרכי מועמדים מכלל המגזרים בארץ ולדוברי שפות זרות. הבחינה בעברית מתקיימת חמש פעמים בשנה, בערבית ארבע פעמים בשנה, ברוסית ובנוסח המשולב פעמיים בשנה, ובשאר השפות פעם בשנה בלבד.

הציונים בבחינה הפסיכומטרית נעים בין 200 ל-800 ומהווים שקלול של הציונים בכל אחד מהתחומים. התחום הכמותי והתחום המילולי מקבלים כל אחד 40% מהציון ותחום האנגלית מקבל 20% מהציון. בכל תחום הציונים נעים בין 50 ל-150. הציונים תלויים במספר הטעויות של הנבחן באותו תחום ובחישובים סטטיסטיים נוספים.

ציון פסיכומטרי הסופי הוא יחסי ומשקף את מיקומו של הנבחן ביחס ליתר הנבחנים. מכיוון שמטרת המבחנים היא דירוג כל נבחן ביחס לשאר, התפלגות הציונים היא התפלגות נורמלית - מעטים (5%) מקבלים ציון גבוה מ-700 ומעטים מקבלים ציון נמוך מ-300, וככל שמתקרבים לממוצע (530), גדל אחוז הנבחנים שקיבלו את אותו ציון הפסיכומטרי.

מכיוון שציון הבחינה הפסיכומטרית משמש בקבלה למוסדות לחינוך גבוה, יש לו חשיבות רבה לגבי אלו הרוצים ללמוד במוסדות השונים. ידוע כי מיומנות בפתירת המבחן יכולה להשפיע משמעותית על הציון. בעקבות עודה זו נפתחו מכונים רבים שמטרתם להכין את הנבחנים לקראת הבחינה. קיימות טענות כי פתיחת מוסדות אלו יוצרת אפליה, שכן נבחנים בעלי אמצעים יוכלו להירשם לקורסים שכאלה בעוד נבחנים רבים לא יכולים להרשות לעצמם הוצאה כספית גדולה שכזו. בחינות חוזרות יכולות אף הן לעזור בשיפור הציון, ולפיכך קבע המרכז הארצי לבחינות הפסקה תקופתית בין בחינה לבחינה. משמעות הדבר שנבחן לא יוכל להיבחן בשתי בחינות רצופות- כלומר שבין בחינה לבחינה יאלץ הנבחן להמתין כארבעה חודשים.

הבחינה בודקת את יכולות הנבחן בשלושה תחומים (כפי שצויין מקודם): חשיבה מילולית, חשיבה כמותית ואנגלית היא מורכבת מ-6 פרקים: שניים בכל נושא, ומשני פרקים נוספים המכונים "פרקי פיילוט", אשר נראים כפרקי בחינה רגילים, אך אינם נכנסים לציון המשוקלל ומשמשים לצורכי מחקר והשוואה סטטיסטית בלבד. שני "פרקי הפיילוט" ניתנים בנושאים שונים זה מזה. לכל פרק מוקצבות 25 דקות. לנבחן אין אפשרות לדעת אילו מהפרקים הם "פרקי הפיילוט", ולכן הוא חייב להתייחס לכל הפרקים כאל "פרקי אמת" שציונם ייחשב בציון המשוקלל. כל השאלות ניתנות בצורת שאלות שאלון אמריקאי (בחירה מתוך כמה תשובות אפשריות).

פרק החשיבה הכמותית מכיל 25 שאלות המכסות בתחומים שונים כגון גאומטריה, חוקים אלגבריים, בעיות מתמטיות, אחוזים, ממוצעים, שאלות יחס, הסקת מסקנות מתוך גרף וכיו"ב. בדרך כלל, רמת השאלות בפרק עולה מהקל יחסית לקשה יותר.

פרק החשיבה המילולית בפסיכומטרי מכילה 30 שאלות, סוגי השאלות השונים בפרק זה הם:

  • הכרת מילים וביטויים - חלק זה נועד לבחור את אוצר המילים של הנבחן.
  • אנלוגיות – לבדיקת יכולת הנבחן בהשוואה בין יחסים שונים.
  • החלפת אותיות - חלק זה בוחן את רמת האסוציאטיביות של הנבחן, על-ידי מציאת שורש משותף לשלוש מתוך ארבע מלים חסרות במשפטים הניתנים.
  • השלמת משפטים - חלק זה מכיל שאלות, כל שאלה מציעה לנבחן מספר אפשרויות לקשרים הלוגיים המתאימים למשפט- עליו לבחור את האפשרות המתאימה ביותר.
  • שאלות היגיון - שאלות הנוגעות בנושאים שונים, החל מלוגיקה (שהבסיסה מושתת על לוגיקה מתמטית), הסקת מסקנות, שאלות "אמת ושקר" ושאלות לגבי ביטויים- הנבחן צריך להבין את המשתמע מהם.
  • הבנת הנקרא - חלק זה בבחינה מכיל קטע קריאה ברמה גבוהה בדרך שלאחריו ניתנות שאלות הבנה.

פרק האנגלית בפסיכומטרי מכיל 29 שאלות שנועדו לבחון את הידע ושליטת הנבחן בשפה האנגלית. סוגי השאלות השונים בפרק זה הם:

  • השלמת משפטים - חלק זה בוחן את אוצר המילים של הנבחן באנגלית.
  • ניסוח מחדש – בחלק זה ניתן משפט לנבחן ולאחר המשפט ארבעה משפטים שונים. על הנבחן לבחור את המשפט שמשמעותו היא הדומה ביותר למשמעות המשפט המקורי.
  • הבנת הנקרא – בחלק זה ניתנים שני קטעי קריאה ומספר שאלות שבוחנות את טיב הבנת הקטע על ידי הנבחן.

לפי סטטיסטיקות שנאספו על ידי המרכז הארצי לבחינות ולהערכה, נבחן שניגש לבחינה הפסיכומטרית פעם שנייה ואף שלישית משפר את ציוניו בהתמדה. באופן זה, אנשים בעלי זמן ומשאבים מספקים בכדי להשתתף בבחינה מספר פעמים, יכולים להבטיח שיפור מתמיד בציוניהם.

מעוניינים להירשם לפסיכומטרי ויש לכם שאלות? השאירו פרטים ליצירת קשר ונציג מטעם האתר יחזור אליכם בהקדם.