בגרות בפיזיקה, השלמת בגרות בפיזיקה, בגרויות בפיזיקה
בגרויות » בגרות בפיזיקה

בגרות בפיזיקה

השאר פרטים ליצירת קשר עם נציג מטעם האתר אודות
בגרות בפיזיקה, השירות הינו בחינם!
רשימת מכללות
סמן

סמנו מוסדות לימוד ומלאו פרטים בתחתית העמוד!

מיקום בארץ: סניפים ברחבי הארץ
מיקום בארץ: סניפים ברחבי הארץ
מיקום בארץ: חיפה
מיקום בארץ: רחובות
מיקום בארץ:
מיקום בארץ: סניפים ברחבי הארץ
השאר פרטים ונציגי המוסדות שסימנת יצרו איתך קשר בהקדם

מידע עדכני אודות הבגרות בפיזיקה

רקע כללי על הבגרות בפיזיקה

הבגרות בפיזיקה הינה ענף במדעים המדויקים, אשר עוסק בחקר חוקי הטבע הבסיסיים, המתבטאים בכל רובד ובכל תחום. הפיזיקה מתחלקת לפסיקה "קלאסית" ולפסיקה "מודרנית", כאשר הקלאסית כוללת בתוכה תחומים שלא מתרחשים בהם שינויים או תגליות, כמו חשמל ומכניקה. לעומת זאת, הפיזיקה המודרנית מתמקדת בענפים, אשר בהם מחקרים ותגליות חדשים, מתרחשים לעיתים תכופות – בין היתר: פיזיקה סטטיסטית, תורת היחסות ומכניקת הקוונטים. הפיזיקה מהווה בסיס לשלל מקצועות טכנולוגיים, והיא מתמקדת בשאלות עמוקות כמו תהליך היווצרות היקום ומהות החומר.

בגרות בפיזיקה

מבחן הבגרות בפיזיקה, נחשב לאחד המבחנים הקשים והמאתגרים ביותר מבין מקצועות הבגרות, הסיבה לכך, נעוצה כנראה באופיו המופשט של החומר, בחשיבה הריאלית המובהקת, בידע המתמטי הנדרש, ובהיקף החומר העצום.

להבדיל ממקצועות אחרים, בגרות זאת אינה בגרות חובה, כלומר אפשר לקבל תעודת בגרות מלאה, מבלי להבחן במבחן הבגרות בפיזיקה. במילים אחרות, פיזיקה זהו מקצוע אותו ניתן לבחור להגביר, ולהבחן בו בהיקף של 5 יחידות לימוד בלבד. מבחינת השכלה גבוהה, הבגרות בפיזיקה מהווה תנאי סף לקבלה לתארים שונים, ביניהם: רפואה הנדסה, כימיה, ביולוגיה ועוד. חומר העזר המותר במבחן הינו מחשבון ודף נוסחאות.

נושאים הנלמדים לבגרות

מבחן הבגרות בפיזיקה מורכב מהנושאים הבאים: חוקי ניוטון, האטום והגרעין, אלקטרוסטטיקה, אלקטרודינמיקה, עבודה ואנרגיה, אופטיקה פיזיקלית, מגנטיות, תנועה הרמונית, תנועה מעגלית, מתקף ותנע, קינמטיקה, גרביטציה, אופטיקה גיאומטרית ופיזיקה מודרנית.

מבנה הבחינה

מבחן הבגרות בפיזיקה, הינו מבחן בכתב, המורכב מחמישה חלקים, כאשר התלמידים נדרשים לענות על שלוש שאלות, בארבעה מתוך חמשת הפרקים. כמו כן, הפרקים מחולקים לפי תחומי פיזיקה כלליים, והם מכילים את הנושאים הבאים:

חשמל ומגנטיות- אשר כולל את הנושאים: אלקטרודינמיקה, אלקטרוסטטיקה ומגנטיות. (30% ממשקל המבחן).

מכניקה- כולל בתוכו את הנושאים: קינמטיקה, גרביטציה, חוקי ניוטון, עבודה ואנרגיה, תנועה הרמונית, תנועה מעגלית, מתקף ותנע. (30% ממשקל המבחן).

קרינה וחומר- בחלק הזה של המבחן, ניתן למצוא את הנושאים הבאים: האטום והגרעין, פיזיקה מודרנית, אופטיקה גאומטרית, ואופטיקה פיזיקלית. (20% ממשקל המבחן).

בשלושת הפרקים הללו, יש לענות על שלוש מתוך חמש שאלות. כמו כן, לכל אחד משלושת הפרקים, יוקצו לתלמידים שעה וארבעים וחמש דקות.

שאלון חקר- חלק זה של המבחן מעט שונה מהחלקים האחרים. הוא בוחן את יכולות התלמיד ליישם את החומר הנלמד, להבין, לנתח, ואף להסיק מסקנות מניסוי מוכר, מאחד התחומים הנלמדים במבחן הבגרות. בחלק זה, יש מספר משתנה של שאלות חובה, עליהן נדרשים התלמידים לענות, בנוסף לשתי שאלות מהן יבחר התלמיד שאלה אחת. משקלו של חלק זה במבחן הינו 20%, והזמן אשר מוקצב לפתרונו, עומד על שעתיים שלמות.

מועדי בחינת הבגרות בפיזיקה

עקב היותו מקצוע בחירה מוגבר, מבחן הבגרות בפיזיקה מתקיים במועד אחד בשנה, והוא מועד קיץ.