לימודי חינוך והוראה, תואר ראשון בחינוך והוראה
בגרויות » לימודים בישראל » לימודי חינוך והוראה

לימודי חינוך והוראה

השאר פרטים ליצירת קשר עם נציג מטעם האתר אודות
לימודי חינוך והוראה, השירות הינו בחינם!
רשימת מכללות
סמן

סמנו מוסדות לימוד ומלאו פרטים בתחתית העמוד!

מיקום בארץ: חיפה
מיקום בארץ: כנרת
מיקום בארץ: גליל עליון
השאר פרטים ונציגי המוסדות שסימנת יצרו איתך קשר בהקדם

לימודים לתואר ראשון בחינוך

לימודי חינוך והוראה מעניינים אותך? אחד מהאתגרים הגדולים כיום בחברתנו הסוערת הינו תואר ראשון בחינוך והוראה. תואר ראשון בחינוך והוראה מתמקד בחינוך המיוחד, ייעוץ חינוכי מוסדי ופרטני ומתמקד בין השאר גם בפיתוח והערכה של תוכנית הלימודים.

מהו ההבדל בין לימודי חינוך ללימודי הוראה?

קיים הבדל בין לימודי חינוך לבין לימודי הוראה כאשר לימודי חינוך מתמקדים יותר בחינוך המיוחד, כלומר, הלימודים מתמקדים בפיתוח והערכה של תוכניות לימוד וסוגי ייעוץ ואילו לימודי הוראה מתמקדים בתיאוריה שיטות שונות של הוראה וכמובן גם בתעודת הוראה.

מהו מבנה הלימודים?

לימודי תואר ראשון בהוראה מורכבים מלימודים תיאורטיים ולימודים בסייסים כמו מבואה ללמידה ולליקוי למידה, התפתחות חינוכית ורגשית לילדים וכדומה. בלימודי חינוך הלמידה מתמקדת במבואות לתפיסות למידה על תיאוריות פסיכולוגיות-חברתיות ועוד. לעומת זאת, בלימודי הוראה מלמדים את הסטודנטים ומעניקים להם כלים לפעול על פי תיאוריות שונות. חשוב לדעת שלימודי הוראה וחינוך אינם נשארים רק תיאורטיים ובשלב מסוים נכנסת התערבות פרקטית למערכת הלימודים כמו התנסות בשיעורים והכנת מערכי שיעורים.

כאמור, קיים מגוון רחב של תחומי הכשרה כשמדובר בתואר ראשון בחינוך והוראה כמו: הכשרתם של מורים לחטיבות הביניים וגם לחטיבה העליונה, הכשרת מורים לחינוך מיוחד ולילדים בעלי מוגבלויות חמורות והכשרת מורים לגיל הרך ולבית ספר יסודי.

חשוב לדעת שהכשרות אלו מצריכות שילוב של תחום ההוראה הרלוונטי, למשל: לימודים לתואר ראשון, דו חוגי במקצוע ספרות עברית והוראה כולל תעודת הוראה. כאמור, לימודים להכשרות מורים לבית הספר היסודי ולגיל הרך נעשים במכללות ואילו הכשרות מורים לחטיבות הביניים ולחטיבה העליונה נעשים באוניברסיטאות השונות.

איפה ניתן לעשות תואר ראשון בלימודי חינוך ובהוראה?

הלימודים לתואר ראשון בהוראה וחינוך נקראים – Bed וניתן לעשות תואר זה במוסדות אקדמאיים שונים כמו: מכון ויינגיט, סמינר הקיבוצים המכללה לחינוך לטכנולוגיה ולאומניות, אחווה המכללה האקדמית לחינוך, מכללת לוינסקי לחינוך, המרכז ללימודיים אקדמאיים, אורנים המכללה האקדמאית לחינוך, אוהלו המכללה לחינוך לתיירות ולספורט ועוד מוסדות אקדמאיים נוספים.

מהם תנאי הקבלה?

ברוב האוניברסיטאות והמכללות, על מנת להתקבל לתואר ראשון בחינוך והוראה, צריך הניגש להיות בעל ציון פסיכומטרי של מעל 500 וציון משוכלל 90 בבחינות הבגרות. כאמור, ניתן להתקבל בציונים נמוכים יותר במוסדות אקדמאיים בעלי דרישות נמוכות יותר.

האם צריך השתלמויות בחינוך?

ובכן, חינוך הינו מקצוע דינאמי שמצריך התעדכנות מתמדת ולכן מוסדות אקדמאיים רבים מציעים, מלבד תואר בחינוך ובהוראה, קורסים וסמינרים למורים שנמצאים באמצע או בתחילת דרכם. השתלמויות אלו בעצם מעניקות ומחזקות את הכלים שיש למורה להתמודדות במערכת החינוך. השתלמויות אלו עוזרות למורה להשתלב בצורה חלקה וטבעית יותר במערכת החינוך ולהצליח להביא לידי ביטוי בצורה טובה יותר את יכולתו. בהשתלמויות אלו לומדים את הדברים הבאים: כיצד להעשיר את חווית הלימוד, שילוב של אומנות בתחום ההוראה, לווי של מורה במידת הצורך וכדומה.

האם תואר בחינוך והוראה מתאים לכל אחד?

התשובה היא חד משמעית – לא. אדם שרוצה לעסוק בחינוך והוראה צריך להיות אדם בעל סבלנות, אדם שאוהב ילדים וכמובן אדם בעל יכולות אישיות מספיק טובות בכדי להוציא תואר בחינוך ובהוראה ולהשתמש בו בצורה הטובה ביותר. חוויית לימודי תואר בחינוך והוראה הינה חוויה מאתגרת שלאחר סיומה תוכלו לקחת חלק מלימוד וטיפוחו של הדור הבא.