לימודי הנדסה אזרחית
בגרויות » לימודים בישראל » לימודי הנדסה אזרחית

לימודי הנדסה אזרחית

השאר פרטים ליצירת קשר עם נציג מטעם האתר אודות
לימודי הנדסה אזרחית, השירות הינו בחינם!
רשימת מכללות
סמן

סמנו מוסדות לימוד ומלאו פרטים בתחתית העמוד!

השאר פרטים ונציגי המוסדות שסימנת יצרו איתך קשר בהקדם

לימודי הנדסה אזרחית ובניין

אנשים רבים מעוניינים להשתלב בתעשייה בתפקידים שונים אך אין הם מעוניינים ללמוד המשך שנים רבות את תחום ההנדסה. באפשרותם ללמוד לתעודת דיפלומת הנדסאי הנדסה אזרחית ובניין ולהשתלב במהרה בשוק בו יש ביקוש מתמיד לאנשי מקצוע מיומנים.

תחום ההנדסה הוא תחום רחב ובו תחומי לימוד רבים, אחד המקצועות המבוקשים בתחום הוא מקצוע ההנדסה האזרחית והבניין אותו ניתן ללמוד במוסדות לימוד רבים ברחבי הארץ. עבודתו של הנדסאי הנדסה אזרחית ובניין הוא לתכנן מבנים ומערכות לצרכי התעשייה השונים.

הנדסאי בתחום זה מתכנן ומבצע מבני דיור, כבישים, דרכים, מחלפים, סכרים, מתקני אנרגיה, ניצול משאבי מים, שדות תעופה, גשרים, נמלים ועוד. בפועל הוא מתכנן את הקונסטרוקציה של המבנים ומחשב את חוזק המבנה ועמידתו בפני תנאים שונים. על אחריותו גם לנהל את הפרויקט ולפקח על מהלך העבודה התקין.

מה ההבדל בין הלימודים לתואר מהנדס ובין הלימודים לדיפלומת הנדסאי ?

יש הבדל בין לימודי מהנדס ולימודי הנדסאי שכן הלימודים לתואר מהנדס הם לימודים לתואר ראשון שאורכם הוא 4 שנים ואילו לימודי הנדסאי הם לימודי דיפלומה שאורכם שנתיים. ההבדל המהותי בין שניהם הוא שמהנדס הוא בעל ידע רב יותר ולו האפשרות לתכנן מבנים מורכבים וגדולים ואילו ההנדסאי יכול לתכנן קונסטרוקציות של מבנים פשוטים יותר (עד 4 קומות).

ומה אפשר לעשות עם תעודת דיפלומת הנדסאי ?

תחום ההנדסה מציע לבעלי תעודת דיפלומת הנדסאי מגוון רחב של עיסוקים בניהול, תכנון וביצוע פרויקטים שונים בסקטור הפרטי והציבורי. הנדסאי אזרחי ובניין מתכננים ומבצעים מערכות עירוניות, מנהרות, כבישים, מבני ציבור ותעשייה ומבני מגורים.  יש ביקוש גדול להנדסאים וזאת משום שתחום זה מצריך הפרדה בין עבודתם של מהנדסים והנדסאים. 
בעבר המהנדס היה עושה את עבודתו של ההנדסאי אך כיום מדובר על שני תחומים נפרדים שכן ההנדסאי עושה חלק מעבודתו של המהנדס ובסדר גודל קטן יותר. עם זאת, מדובר על תחום מבוקש ומי שלומד אותו נהנה מאפשרויות תעסוקה רבות.

מה לומדים ?

תוכנית הלימודים כוללת את נושאי הלימוד הבאים : חומרי בנייה, תורת החוזק, ניהול התכנון והביצוע, פיסיקה, כימיה, מתמטיקה, מבוא למחשב שפת C , תורת המדידה, מבוא להנדסת חומרים ועוד.

תנאי הקבלה ללימודים :

תנאי הקבלה ללימודים משתנים בין מוסדות הלימוד השונים אך ברובם תהיה דרישה לתעודת בגרות מלאה עם מתמטיקה ברמה של 4 – 5 יחידות לימוד. כמו כן, בדרך כלל תהיה דרישה לשליטה בשפה האנגלית ואף דרישה לציוני פסיכומטרי (רק בחלק ממוסדות הלימוד).

לסיכום : אם אתם מעוניינים במקצוע מבוקש בתעשייה בהשקעה מינימאלית של שתי שנות לימוד, תחום לימודים זה מתאים לכם ביותר, במידה ותהיו מעוניינים בשלב מאוחר יותר להמשיך ללימודי תואר ראשון בהנדסה, לימודי הדיפלומה יקלו על לימודיכם ויחסכו מכם חלק מהקורסים אותם תצטרכו ללמוד.