בגרות באזרחות, בגרויות באזרחות, לימודי בגרות באזרחות
בגרויות » בגרות באזרחות

בגרות באזרחות

השאר פרטים ליצירת קשר עם נציג מטעם האתר אודות
בגרות באזרחות, השירות הינו בחינם!
רשימת מכללות
סמן

סמנו מוסדות לימוד ומלאו פרטים בתחתית העמוד!

מיקום בארץ: סניפים ברחבי הארץ
מיקום בארץ: סניפים ברחבי הארץ
מיקום בארץ: חיפה
מיקום בארץ: רחובות
מיקום בארץ: תל אביב, ראשון לציון
מיקום בארץ: סניפים ברחבי הארץ
השאר פרטים ונציגי המוסדות שסימנת יצרו איתך קשר בהקדם

כל המידע הרלוונטי אודות מבחן בגרות באזרחות

הבגרות באזרחות הינו מבחן בהיקף של 2 יחידות לימוד, והוא נמנה בין שבעת מקצועות החובה, אותם חייב התלמיד לעבור במטרה לקבל תעודת בגרות מלאה.

בחינת הבגרות באזרחות, עוסקת בנושאים מהותיים אשר נוגעים לכלל האזרחים במדינה. נושאי הלימוד לבגרות עוסקים בישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית, בתיאור הממשל והפוליטיקה בארץ, בעקרונות שלטון החוק ועוד.

ממוצע הציונים בבגרות באזרחות הוא מהנמוכים מבין המקצועות השונים, דבר המעיד על רמת הקושי הגבוהה של המבחן, כמו גם על הלחץ והחששות איתם ניגשים התלמידים לבחינה. הקושי במבחן זה, מתבטא בעיקר במושגי היסוד הלא מאד ברורים, כמו גם בתאריכים ובנושאים שונים, אשר לא תמיד מובן, מדוע וכיצד ניתן ללמוד אותם.

לאחרונה, השתנתה תוכנית הלימודים, ואיתה גם אופי הבגרות באזרחות. תחילה, היקף הנושאים הנלמד התרחב, ולאחר מכן גם משקלה של בחינת הבגרות הוכפל- מיחידה אחת שנלמדה עד שנת 2012, להיקף של שתי יחידות לימוד המאפיינות את הבגרות באזרחות כיום. כאמור, גם אופי הבחינה השתנה, וכעת מלבד בקיאות וזכירת החומר הנלמד, יובאו בפני התלמידים גם מקרי בוחן אקטואליים, והם ידרשו ליישם עליהם את התאוריות שנלמדו. כתוצאה מכך, גם שיטת הלימוד השתנתה. לכן שינון החומר כמו "תוכי" כבר לא יכין אותנו לבגרות באזרחות כמו בעבר, וכיום מתבקשים התלמידים להוכיח חשיבה ביקורתית ולשלב בין ידע למיומנויות חשיבה. כמו כן, התוכנית החדשה מצריכה מהתלמידים הכנה נרחבת והבנה מעמיקה בשיטת המשטר במדינת ישראל ובעקרונות החוקתיים המאפיינים אותה.

הנושאים הנלמדים לקראת מבחן הבגרות באזרחות, מייצגים את ההוויה הישראלית של התקופה, ולכן הם משתנים משנה לשנה, זאת בהתאם למציאות הישראלית הדינאמית. במבחן הבגרות, ידרשו התלמידים ליישם את הידע שרכשו על מקרי בוחן רלוונטיים מהתקופה האחרונה.

מבחן בגרות באזרחות בנוי מארבעה פרקים. פרק אחד בוחן את בקיאות התלמידים בחומר, בשני פרקים אחרים, יצטרכו התלמידים לנתח אירועים מזוויות שונות, אשר נותנות ביטוי לגישות שונות. בפרק הנותר, יובא בפניהם טקסט שאינם מכירים, אשר יהיה עליהם לנתח. פרק זה דורש הבנה מעמיקה של החומר הנלמד, כמו גם את היכולת ליישם אותו על נושאים שונים.

בגרות באזרחות- חלוקה לפרקים:

בפרק הראשון - אירועים  (14 נקודות)- התלמידים ידרשו לענות על שאלה אחת מבין שתיים.

בפרק השני - ידע (40 נקודות) – תתבקשו לענות על ארבע מבין שבע שאלות. כל שאלה 10 נקודות.

בפרק השלישי - טקסט (24 נקודות) – תענו על שתיים מתוך שלוש שאלות על הטקסט שיופיע בפרק.

בפרק הרביעי - חצאי אירועים (22 נקודות) - תדרשו לענות על שני חצאי אירועים מתוך ארבעה.

מבחן בגרות באזרחות מתקיים בשני מועדים - מועד קיץ ומועד חורף. משך הבחינה הוא כשעתיים והשימוש בחומר עזר מכל סוג שהוא אסור.